Hvordan laver du den perfekte Gin og Tonic


En gin og tonic er en evergreen klassiker, som aldrig vil gå af mode. Den kan være dejlig forfriskende om sommeren, og trøstende i de lange kolde vintermåneder. Hvis du er ny indenfor gin og tonic området, kan det faktisk godt være lidt en videnskab der indebær hvordan du blander den perfekte gin & tonic.

I den her guide, kigger vi på hvert led i processen i at lave den helt perfekte gin & tonic og hvordan du når til nye højder i den klassiske drink.

Det perfekte glas til din Gin og Tonic

Du kender måske til Copa glasset (bedre kendt som ballon glasset). Det er et af de mest kendte ginglas. Trenden med at bruge ballonglas til at servere gin & tonics i, stammer faktisk fra det solrige Spanien. Det har verden siden taget til sig, og nu er det et af de mest populære serveringsglas til en dejlig gin og tonic.

Hvorfor? Fordi formen på glasset tillader massere af is, garnish og aromaer, som tilsammen giver en perfekt kombination og en GINtastisk oplevelse.

Lille tip: Læg evt. glasset på køl 20 min. før du skal bruge det. Så kan din gin og tonic holde sig kold i længere tid.

Det perfekte målforhold til din Gin og Tonic

Her kan vi nok debattere helt til næste jul. Der er mange meninger og holdninger til hvordan blandingsforholdet skal være i en gin og tonic. Hos 1975 By Simon mener vi at ⅔ af din gin og tonic skal være tonic og ⅓ skal være gin.

Det betyder at en gin og tonic kan være:

50ml gin
100ml tonic

Se vores opskrifter her: https://www.1975bysimon.com/category/gin-tonic/

Hvis du vil have en endnu stærkere gin, måske fordi du har haft en lang dag, så husk at den skal være i overensstemmelse med to dele tonicvand og en del gin.

Rosmarin Gin & Tonic

Hvilken gin skal du bruge i din Gin og Tonic?

I dag er udbuddet af gin så stor, at det i sidste ende kommer an på dine smagspræferencer. En meget enebær præget gin, som Tarquins Cornish Dry Gin eller Hernö SE vil give en klassisk gin og tonic smag, som vi alle elsker og kender.

Bare husk, at du kan altid redde en dårlig gin, med god tonic. Men du kan ødelægge en god gin med dårlig tonic.

Hvilken tonic skal du bruge i din Gin og Tonic?

Endnu engang bevæger vi os lidt ud i et religiøst spørgsmål, som måske vil kunne skabe ramaskrig. Men vi prøver alligevel at bevæge os ud i det. Først og fremmest skal du tage stilling til hvilken gin og tonic du ønsker dig. Skal den være klassisk, sød eller ekstrem tør? Det er tonicen, som har en stor indflydelse på det.

1724 Tonic er vores bedst kendte tonicvand, og det er helt forståeligt. Det er en premium tonic vand, som er en god all-around tonicvand, som er lidt sød i det og passer perfekt til mange forskellige slags gin.

Gents Tonic er en god klassisk tonic, som flest vil kunne nikke genkende til. Den er dejlig bitter, og giver din gin og tonic en klassisk smag.

Sød:

1724 Tonic, Indi & Co Lemon Tonic / Indi & Co Strawberry Tonic Doctor Polidori’s Grape Tonic vand

Mellemtør

Aqua Monaco Organic Herbal, Archibald French Tonic, Bermondsey Tonic, MG Tonica, Gents Tonic

Klassisk

Aqua Monaco Dry Tonic, Doctor Polidori’s Cucumber Tonic, Doctor Polidori’s tonic. Indi & Co Tonic

Ekstra tør

Aqua Monaco Extra Dry

Men igen, det kommer i sidste ende op til hvilken smag du foretrækker

Hvilken garnish skal du vælge til din gin og tonic?

Når vi går tilbage til oprindelsen af ​​G&T i Indien, var limebåde den foretrukne mulighed, og de er sandsynligvis stadig den foretrukne G&T-garnering sammen med citronskiver. Begge giver en forfriskende citrus smag.

Vi har den holdning, at du skal ikke putte noget i din GT, som ikke os er i ginnen. Du skal ikke skjule smagen, men derimod fremhæve den. Hvis du har en gin, som Sir Edmond, som har en markant vanilje smag, så put vanilje i den og ikke agurk f.eks. Eller Von Hallers gin, som er ingefær præget, så put ingefær i.