Hjemmelavet garnish; how-to-guide


Du kender det sikkert – du har et par appelsiner, citroner eller limes som bare ligger i køleskabet og kigger på dig… Du skulle egenlig have brugt dem til maden, eller til nogle lækre gin og tonics, men du nåede ikke at få brugt dem alle, og nu skal de bare smides ud – eller skal de? Fordi at lave sine egne tørrede frugter til sine gin og tonics, er slet ikke så svært som du måske går og tror. Og så er det altså lidt fedt at kunne prale af, at kunne servere hjemmelavet garnish!

Reducer vandindholdet i frugterne, og du har din egen stak af tørret garnish som du kan bruge til din næste gin og tonic.

Selvfølgelig kan du gå fuld udstyr-nørd og købe din egen dehydrator, men det behøver du slet ikke for at komme igang. Du kan nemt gøre det med din ovn derhjemme og stadig få samme resultat (hvis du altså ikke glemmer dem i ovnen ?).

Bonus ginfo:
.. hvis du laver dem op til juletiden kan du for eksempel bruge de tørrede frugter til juledekorationer, og ellers fungerer de også perfekt som pynt på juletræet.

Hjemmelavet garnish; how-to-guide

  1. Tænd din ovn på omkring 50 – 60 grader (det afhænger lidt af, hvor meget din ovn varmer).
  2. Skær dine frugter i så tynde skiver som muligt, men ikke papirtyndt. Prøv at skær alle skiverne i samme tykkelse så de tørrer ens.
  3. Læg frugtskiverne på en bagerist med en bageplade under (til at opsamle evt. frugtsaft). 
  4. Sæt risten med frugtskiverne i ovnen. Vær opmærksom på, at det godt kan tage nogle timer, alt efter hvilke frugter du bruger, og hvordan din ovn er.
  5. Tjek gerne til dem hver halve time, så du sikre dig at de ikke brænder på. 
  6. Når de er færdige (de skal være helt tørre, ellers rådner de hurtigt) opbevarer du dem i et tæt lukket glas ved stuetemperatur og gerne et mørkt sted. De kan holde sig i ca. 3 – 4 uger, men mon de får lov til at holde så længe? ?