Tarquin's Cornish Gin


Tarquins Gin

I starten af 2012 etablerede den dengang, kun 26-årige Tarquin Leadbetter sit helt eget destilleri, Southwestern Distillery i Cornwall i det sydvestlige England.

I de smukke omgivelser i Cornwall , bliver der produceret denne Tarquin’s Gin, et sublimt stykke håndværk, hele vejen ned til mindste detalje.
Resultatet er en – elegant , afbalanceret og delikat Gin, med en aroma og duft af blomster og citrus. Smagen er sprød citrus, med en eftersmag af enebær, sød lakridsrod , blomster og masser af krydrede detaljer fra peber og koriander.
Gin mageren, Tarquins mål har hele tiden været, at lave en frisk, klar og livlig gin. Denne gin indeholder 12 botanicals, som typisk findes i de fleste gin.

Men for Tarquin, er der i de fleste tilfælde, valgt anderledes sorter., bla. er enebærren fra Kosovo, bulgarske korianderfrø, frisk skal fra sød appelsin, citron og grapefrugt (normalt bruges soltørrede varianter) Orrisrod fra Marokko, kardemommeskal fra Guatemala, bitre mandler fra Marokko, kanel fra Madagaskar, lakridsrod fra Usbekistan og Devon violer fra Tarquins egen have.

Tarquin s Gin vandt guld på den International Wine & Spirits Competition – IWSC i 2014.

DET GODE HÅNDVÆRK

Alle tolv botanicals udblødes natten over i neutral alkohol base fra hvede i den lille kobber pot still, og destillatoren opvarmes ved brug af åben ild. Det færdige gin koncentrat hviler i flere dage efter destillation. Derefter bliver den fortyndet ned til den endelige alkoholprocent på 42 med den reneste kildevand, fra det nærliggende Boscastle.

Alt foregår i hånden, det gælder også påsætning af etiketter, isættelse af korkprop og forsegling med den specielle og karakteristiske blå voks. Tarquin slutter selvfølgelig af med, at påskrive batchnummer og underskrive personligt på hver eneste flaske i hånden.

Resultatet taler for sig selv: en frisk, klar og livlig gin. Men den er også elegant, delikat, og velbalanceret. Aromaen er mild med frisk. Der er både blomster- og citrusnoter at finde i næsen, mest af alt en frisk duft af enebær.

I munden er Tarquin’s Gin let, cremet og super tør. Den friske fyrrenålagtige enebær fra næsen går igen på paletten. Med et twist af blomstrede noter og masser af sprød citrus a la lime- og citronskal.

Eftersmagen er lang og tør af enebær, lakridsrodssødme, blomst og masser af krydrede noter fra peber og koriander.

BOTANICALS

Klassiske botanicals, dog med et twist

ENEBÆR
APPELSIN
CITRON
GRAPE
KARDEMOMME
LAKRIDS
ORRISROD
KANEL

Tarquin's Dry Gin

En gin hvor alt bliver håndlavet fra start til slut – men springer ikke over vor gæret er lavest her

Næsen: Mild og frisk, med spor af blomster- og citrusnoter samt frisk fyrrenål.

Munden: Let og ekstrem tør. Enebær smag med et twist af blomstrede noter og sprød citrus/lime.

Finish: Lang og tør af enebær, lakrids, blomst og krydrede noter fra f.eks peber og koriander.

Tarquin's The Seadog Navy Gin

Kraftfuld og lækker gin som bare venter på at blive smagt!

Næsen: Intens enebær duft, med et dejligt hint af sort peber. Dernæst er der hints af kanel og koriander med en top af frisk blød citrusduft.

Munden: Smuk afbalanceret. Først kommer en varm earthy smag med en skarp enebær. Duftende koriander og en rig smag ad kanel der følger med en strejf af appelsin.

Finish: Meget fyldig gin, som har en creamet fornemelse. Lille smule spicy på tungenæ Fremragende glat og lækker gin.

Tarquin’s Rhubarb & Raspberry Gin

Tarquin’s Rhubarb & Raspberry Gin har en dejlig smag af hindbær og rabarber og kan nemt kategoriseret som den perfekte sommergin. Den kan nydes rent eller som en dejlig sød og frisk gin og tonic

Tarquin's British Blackberry Gin

Et moderne take på en frugt gin med 100% engelske brombær og en snært af Wildflower honing fra Cornwall.

Næsen: Crisp, hvor duften af enebærende stadig er fremtræden. Der er noter af brombær samt vilde røde bær og en sød kryddere duft.

Munden: Smager som sommer og sol med et hint af frangipani på ganen. En sød smag.

Finish: Kandiseret citronsmag, minder lidt om en hindbær sorbet. God balance og en afrundet sødme som kommer fra honningen. Beholder en dejlig tørhed, da der ikke er tilsat sukker.

Tarquin’s Pastis

En moderne udgave af den franske klassiker.

Næse: Først hit af kandiseret sort lakrids. Skarp appelsinskal og grønne noter minder om frisk plukket haveurter.

Munden: Søde fennikel frø og earhty lakrids. Sort peber krydderne at følge, derefter top noter af frisk fennikel og duftende appelsinblomst.

Finish: Dejlig cremet tekstur. Ekstrem lang finish med en let tørhed. Langvarig utreagtig kompleksitet og en anelse kryddret.