SLINGSBY GIN


Unik engelsk gin med en måske helende effekt?

Slingsby er navnet på manden der oprindeligt opdagede kilderne i Harrogate. En lille by i Yorkshire, mest kendt for denne kilde. Det siges at vandet skulle have helende evner og folk kom langvejsfra “to take the waters” og gør det stadig den dag i dag.

Netop denne historie ville Mike og Marcus, som ejerne hedder, gerne ære og så ingen anden vej end gennem gin, som også blev kendt for sine medicinske evner, og grundlagde derfor virksomheden i 2015. Gin destilleres ikke lokalt, men på Langley Distillery.

De er nogle kræsne herrer, for det tog 18 forsøg, før de var tilfredse med resultatet som beror på 24 forskellige botanicals, hvoraf halvdelen er lokalt dyrket i Rudding Park Hotels køkkenhave og derfor associeret med byens helende egenskaber.


HVAD SIGER ANDRE?

BOTANICALS

Består af 24 forskellige botanicals, hvoraf 12 af dem er dyrket lokalt i Rudding Park Hotels

MÆLKESTAMME
HYBEN
RABARBER
PRIMULA
CITRON TIMIAN
SALVIE
GRANATÆBLE
CITRON

SLINGSBY LONDON DRY GIN

Slingsby London Dry Gin består af 24 forskellige botanicals, hvoraf 12 af dem er dyrket lokalt i Rudding Park Hotels køkkenhave, hvilket bidrager til historien om byens helende egenskaber.

Når destillatet når 87% bliver den nedvandet til 42% med vand fra Tewit Well.
Da man ikke påfylder flasker på Langley Distillery, bliver ginnen sendt til ICB i North Yorkshire og hældt på flasker

Slingsby London Dry Gin

SLINGSBY NAVY STRENGTH GIN

Hvor Slingsby London Dry Gin er i en blå flaske, så er Slingsby Navy Strength Gin kendetegnet ved sin sorte flaske. Slingsby Navy Strength Gin er baseret på de samme botanicals som Slingsby London Dry Gin, men forskellen ligger i alkoholprocenten. Hvor London Dry ginnen er på 42%, er  denne Navy Strength på hele 57% – dette er gjort, uden at gå på kompromis med den bløde smag. Ifølge Spirit of Harrogate kan denne gin også bestå sortkrudtstesten, hvor det kan antændes selvom der er hældt gin på.

SLINGSBY YORKSHIRE RHUBARB GIN

Da Spirit of Harrogate introducerede Slingsby Yorkshire Rhubarb Gin, var det ment som en ”limited edition”, men da ginnen viste sig at blive voldsomt populær, valgte Spirit of Harrogate at gøre den til en fast del af sortimentet. Slingsby Yorkshire Rhubarb Gin er baseret på Slingsby London Dry Gin – den store forskel er, at denne version derudover er infuseret med rabarber.

Rabarberen er indsamlet lokalt i den såkaldte ”Rhubarb Triangle”, som er et område på 23 km2 som ligger i West Yorkshire, England mellem Wakefield, Morley og Rothwell. The Rhubarb Triangle er særlig kendt for sine rabarber.

Slingsby Gosseberry Gin

SLINGSBY GOOSEBERRY GIN

Slingsby Gooseberry Gin er lavet ved hjælp af det verdensberømte vand fra Harrogate. Ren single kornspiritus og lokalt fremskaffede botanicals, der er synonymt med den smukke natur omkring byen. Slingsby Gooseberry Gin bringer en umiskendelig skarphed, tempereret med en frugtagtig sødme, samtidig med at de beholder de klassiske citrus noter fra deres klassiske prisbelønnede London Dry Gin.

SLINGSBY OLD TOM

Deres egen fortolkning af en gammel stil indenfor gin især populær i det 18. århundrede, da streng licensgivning gjorde det vanskeligt at lave og sælge gin. Hvis der hang et billede af en Tom Cat uden for en dør viste det at dette var et ulovligt destilleri. Deres klassiske London Dry Gin-base forbliver, men tilsætningen af ​​Yorkshire lakrids skaber en sødere mere mild gin.

Slingsby Old Tom