Sir Edmond Gin


En oprørsk vanilje gin

Sir Edmond er en spændende gin direkte fra Holland, produceret af Herman Jansen som er et familieejede destilleri, der ligger i Schiedam og har produceret spiritus siden 1777. Sir Edmond-navnet kommer fra deres maskot; Flamingoen Sir Edmond. Den er afbillede på flasken og og det helt unikke i denne her gin, er at den er verdens første vanilje-infuseret gin.

Man fik inspirationen til at bruge vanilje fra Mr. Edmond Albius, en mand, der kunne lide at gøre det anderledes. En oprørsk ånd, der ikke bare tænkte uden for boksen, men helt fjernede boksen. En usædvanlig karakter, der ensidigt ændrede fremtiden for vanilje.

Man har samlet de fineste botanicals, der er udvalgt med det ene formål at støtte vaniljen, der giver Sir Edmonds usædvanlige karakter.  Ginen kommer gennem en præcis destillationsproces, der involverer enebær, kvanrod, ingefær, kardemomme og kanel. Det bliver derefter infuseret med Bourbon vanilje i et par uger, hvilket resulterer i Sir Edmond Gin unikke smag

Gaver fra Moder Jord

Enebær
Enebærende er hjertet i Sir Edmond Gin. De aromatiske ”bær ” er ikke egentlige bær, men kogler. Enebærende i Sir Edmond Gin kommer fra Makedonien. De bliver plukket i efteråret, hvor farven skifter fra grøn til den lilla.

Kvanrod
Kvanrod kan lide det koldt og fugtigt; de foretrækker at vokse i nærheden af ​​vand. På Grønland gror planten ”Angelica Archangelica” en allerede temmelig charmerende plante, men den virkelige magi sker i under jorden. Kvanrod blev oprindeligt dyrket fordi den var fuld af næring og havde helende egenskaber.

Kardemomme
Kardemomme er et stærkt, duftende krydderi fra de små sorte frø fra Zingiberaceae planten, bedre kendt som ingefærfamilien. Oprindelse fra Indien, kardemomme dyrkes stadig i stort dele af Asien, men dagens største producent er Guatemala. Kardemomme kommer ikke billig: I pris pr. vægt er det kun overgået af safran og selvfølgelig vanilje.

Ingefær
Ingefær kunne kaldes kardemommens uhyrligt populære kusine. Ligesom med kvanrod, det er hvad der sker under jorden, der tæller. Ingefær gør op for sin lidt deformeret udseende, beklager ingefær, ved at være et krydderi, berømt for sin alsidighed.

BOTANICALS

Bourbon vanilje fra Island of Réunion.

VANILJE
KANEL
KARDEMOMME
INGEFÆR