GIN MARE


En nyskabelse indenfor gin-kategorien

Med fokus på lokale råvarer har Gin Mare ladet sig inspirere af middelhavskøkkenet og kombineret de seks traditionelle gin-ingredienser: enebær, korianderfrø, kardemomme, citronskal, appelsinskal og mandarinskal med de fire lokale middelhavs-ingredienser rosmarin, basilikum, timian og den lokale oliven sort Arbequina.

Brugen af middelhavsurter gør den svær at kombinere med langt de fleste tonicvand, der ofte er domineret af citrusnoter. Der er derfor behov for en anderledes tonic, der ikke overdøver ginnens sarte nuancer, og som formår at løsne op for ginnens kraftige og aromatiske smag. Til formålet har teamet bag Gin Mare selv udviklet den optimale tonicvand til Gin Mare, 1724 Tonic, hvis kinin er plukket i 1724 meters højde i Andesbjergene.

Destilleriet ligger i et nedlagt kapel i kyst- byen Vilanova i la Geltrú, Spanien. Før i tiden stod kapellet ved stranden og blev brugt af fiskere der skulle på lange fisketure, og derfor bad en bøn inden. Dog blev kapellet flyttet i det 18. århundrede, så det kom tættere på byen, og grunden kappellet ligger på, har været ejet af familien Giró Ribot, ejerne af Destilerias MG, siden 1950.

Siden 1835 har familien Giró Ribot produc- eret drikkevarer, og i 1940 udviklede de ginnen ”Gin MG” som er den mest solgte gin i Spanien. I 1980’erne udviklede de Gin Master’s Selection.

I 2010 udkom Gin Mare, som har et fokus på lokale råvarer, er inspireret af middelhavskøkkenet og indeholder seks traditionelle botanicals og fire lokale; enebær, korianderfrø, kardemomme, citron-, mandarin- og appelsinskal. De lokale botanicals er rosmarin, basilikum, timian og Arbequina oliven.

Inden destillering udblødes citrusskallerne, hver for sig, i neutral spiritus på byg på 50% i et år, i 40-liters stålbeholdere, hvor de herefter bliver destilleret. Alle de andre botanicals udblødes i 36 timer og bliver herefter destilleret i grupper af seks, i et specialdesignet destilleringsapparat kaldet Florentine, på 250 liter. Efter destilleringen bliver alle destillaterne blandet sammen med neutral spiritus og vand.

Navnet Mare bliver ofte brugt om kulturen ved middelhavet. Den direkte oversættelse betyder ”hav”, men på catalansk betyder det også ”moderlig”. Deraf navnet.

Gin Mare vandt en guldmedalje i kategorien ”Best in Class” ved IWSC 2010. Derudover vandt den også en guldmedalje ved Chicago Beverage Testing Institute 2010.


HVAD SIGER ANDRE?

BOTANICALS

Inspireret af middelhavskøkkenet, kombineret med seks traditionelle gin botanicals

BASILIKUM
ROSMARIN
TIMIAN
OLIVIEN
CITRON
APPELSIN
KORRIANDER
ENEBÆR

Gin Mare / Mediterranean Gin

Første gang du dufter til ginen får du en frisk og kraftig aroma.
Den domineres med noter fra enebær og rosmarin. Ginnen giver efter første sip en smag af rosmarin og timian, der tager en direkte til det dejlige varme middelhav.

Når ginnen har været i munden i noget tid, kan du mærke varmen fra alkoholen sammen med de friske citrusnoter, der giver en dejligt balanceret smag.