FOXHOLE GIN


Deres første produkt var Foxhole Gin, som udkom i september 2016. Ginnen er lavet på et sjældent men kostbart biprodukt fra vinhøsten i Sussex druekvas. Sussex er en af de ældste vinområder i England, hvor man har produceret druer og vin i topkvalitet siden 1970’erne. Siden 70’erne er druesorterne blevet skiftet flere gange for at kunne følge kundernes ønsker og Englands klima.

Når druerne efter høsten er presset til juice, er der stadig en masse druekvas og drues- kind tilbage, som i Frankrig bliver brugt til at lave marc (brændevin), men som i England blev set som et restprodukt og smidt ud.
I dag har Foxhole Spirits sørget for, at resterne fra vinproduktionen i Sussex bliver presset en ekstra gang, fermenteret og omdannet til ”English Wine” – en vin der udelukkende bliver brugt til destillering, og som derefter bliver brugt som spiritusbase i Foxhole gin.

Normalt kan man lave en gin relativt hurtigt  -de hurtigste kan gøre det på 48 timer. Men fordi Foxhole Gin indeholder spiritus- basen på druekvas, så er de ved Foxhole Spirits nødt til at vente til druesæsonen, høsten og presningen er ovre  eller 8,760 timer, hvis det skal gøres op sådan. Og fordi ingen druesæson er den samme, ændrer spiritusbasen sig også hvert år. Derfor er Foxhole Spirits nødt til at arbejde tæt med deres destillatører, så ginnen i sidste ende opnår den samme balance og kvalitet.

Udover spiritusbasen på druekvas er Fox- hole Gin lavet på enebær, korianderfrø, angelikarod og -frø, orrisrod, lakridsrod, bitter appelsin, citron- og grapefrugtskal og derefter nedvandet med kildevand.
Havde det ikke været for produktionen af vin, så havde der ikke været noget Fox- hole Gin. Derfor har Foxhole Spirits valgt at ære vinproduktionen ved at bruge en flaske der minder om klassiske vinflasker fra Bourgogne. Flasken er dog gennemsigtig og forseglet med en glasprop med kobberfolie.

Foxhole Gin vandt tre sølvmedaljer ved International Wine & Spirit Competition 2017. Den vandt priserne i alle de kategorier den deltog i, nemlig kategorierne London Dry, Contemporary og Gin & Tonic. Året efter vandt Foxhole Gin tre medaljer ved samme konkurrence – igen sølvmedaljer i kategorierne ”Contemporary Styles” og ”Gin & Tonic” samt en sølvmedalje i kategorien ”Spirits Artwork And Bottle Design”.

BOTANICALS

Base på druer, men også med unikke valgte botanicals

GRAPE
APPELSIN
CITRON
KORRIANDER
LAKRIDS
ORRIS
ANGELICA
ENEBÆR